Автоалармата – необходимост или излишен лукс?

автоаларма

Автоалармата и нейните предимства – необходима ли ни е?

Какво представлява автоалармата? Това е устройство, което е монтирано на автомобила за да го защитава от очите на крадеца. Тя се активира, когато някой се опита да посегне на колата за да я отвори. Алармата започва да издава звук, с който да даде сигнал на собственика. Автомобилната алармена система ще защити автомобила и неговите важни части от недоброжелатели. Алармата на колата ще сигнализира на околните или охранители, когато някой се опита да счупи стъкло или да отвори врата.

По-долу в материала ще видим какви са ползите и недостатъците на автомобилната алармена система, с което ще си помогнем да направим своя информиран избор и дали ни е необходима аларма. За тази задача  много полезен може да бъде и нашият доверен ключарски сервиз.

Предимства на алармената система

Повишава цената на автомобила при продажба

Ако имате нагласа да продавате автомобила си, сега е момента да повишите продажната му цена с монтирането на аларма, вместо да влагате средства в подмяна на части или пребоядисване. Наблюдава се зависимост при поведението на купувачи при покупка на употребяван автомобил, които са склонни да закупят кола с аларма.

Застраховката

Застрахователната компания пресмята цялата застрахователна сума на базата на безопасност и сигурност на автомобила. Алармената система ще допринесе за по-добрата ценова оферта. Това ще понижи застрахователната премия и ще донесе спестяване от месечните вноски.

Сериозна защита от кражба на автомобила

Ако имаме алармена система на автомобила, това ще ни предпази в голяма степен от набезите на недоброжелатели. Когато крадец се опита да засегне някоя част на автомобила, алармената система се задейства и звукът на алармата ще привлече вниманието на околните.

Мобилно приложение

В днешни дни алармените системи идват с мобилно приложение, което ни дава възможност да управляваме настройките от разстояние. Тази функционалност ни дава повече възможности за контрол и сигурност на автомобила. В допълнение можем да следим автомобила, отключваме и заключваме, както и да запалваме от разстояние с един бутон.

Модерни алармени системи

Модерните алармени системи ни дават възможност да бъдем във връзка с автомобила, когато сме на разстояние. Има допълнителни функции за сигурност, които маркират пламъци и пушек.

Недостатъци на алармената система

Въпреки множеството предимства, алараментата система притежава и някои недостатъци. Тези недостатъци са описани по-долу:

Задействане на фалшива аларма

В тези ситуации автоалармата се задейства при допир или преминаване на близък човек или член от семейството. Има ситуации, в които алармата се задейства и сама.

Висока цена

Разходите за инсталиране на алармената система включват цената ѝ, разходът за монтаж и някои други свързани към нея датчици и подсистеми.

Автоалармата може да бъде открадната

Независимо от типа аларма, има възможности ря да бъде открадната от колата ни. Някои професионални кради могат с лекота да я разскачат и да откраднат скъпи части от автомобила.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече