Автоалармата – необходимост или излишен лукс?

автоаларма

Автоалармата и нейните предимства – необходима ли ни е?

Какво представлява автоалармата? Това е устройство, което е монтирано на автомобила за да го защитава от очите на крадеца. Тя се активира, когато някой се опита да посегне на колата за да я отвори. Алармата започва да издава звук, с който да даде сигнал на собственика. Автомобилната алармена система ще защити автомобила и неговите важни части от недоброжелатели. Алармата на колата ще сигнализира на околните или охранители, когато някой се опита да счупи стъкло или да отвори врата.

По-долу в материала ще видим какви са ползите и недостатъците на автомобилната алармена система, с което ще си помогнем да направим своя информиран избор и дали ни е необходима аларма. За тази задача  много полезен може да бъде и нашият доверен ключарски сервиз.

Предимства на алармената система

Повишава цената на автомобила при продажба

Ако имате нагласа да продавате автомобила си, сега е момента да повишите продажната му цена с монтирането на аларма, вместо да влагате средства в подмяна на части или пребоядисване. Наблюдава се зависимост при поведението на купувачи при покупка на употребяван автомобил, които са склонни да закупят кола с аларма.

Застраховката

Застрахователната компания пресмята цялата застрахователна сума на базата на безопасност и сигурност на автомобила. Алармената система ще допринесе за по-добрата ценова оферта. Това ще понижи застрахователната премия и ще донесе спестяване от месечните вноски.

Сериозна защита от кражба на автомобила

Ако имаме алармена система на автомобила, това ще ни предпази в голяма степен от набезите на недоброжелатели. Когато крадец се опита да засегне някоя част на автомобила, алармената система се задейства и звукът на алармата ще привлече вниманието на околните.

Мобилно приложение

В днешни дни алармените системи идват с мобилно приложение, което ни дава възможност да управляваме настройките от разстояние. Тази функционалност ни дава повече възможности за контрол и сигурност на автомобила. В допълнение можем да следим автомобила, отключваме и заключваме, както и да запалваме от разстояние с един бутон.

Модерни алармени системи

Модерните алармени системи ни дават възможност да бъдем във връзка с автомобила, когато сме на разстояние. Има допълнителни функции за сигурност, които маркират пламъци и пушек.

Недостатъци на алармената система

Въпреки множеството предимства, алараментата система притежава и някои недостатъци. Тези недостатъци са описани по-долу:

Задействане на фалшива аларма

В тези ситуации автоалармата се задейства при допир или преминаване на близък човек или член от семейството. Има ситуации, в които алармата се задейства и сама.

Висока цена

Разходите за инсталиране на алармената система включват цената ѝ, разходът за монтаж и някои други свързани към нея датчици и подсистеми.

Автоалармата може да бъде открадната

Независимо от типа аларма, има възможности ря да бъде открадната от колата ни. Някои професионални кради могат с лекота да я разскачат и да откраднат скъпи части от автомобила.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече
ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ Ремонт на автоключ се налага при износените бутони, навлажнената електроника или повредена кутийка.  Не се притеснявайте, ако това се случи, ние в Key Center сме готови по всяко време да Ви окажем необходимата помощ. Ще Ви предоставим нашите услуги, сред които е и ремонтът на автоключове. Както вече стана ясно, причината за […]

Вижте повече
нов автоключ

Изработка на нов автоключ

Изработка на нов автоключ Никой не е застрахован от кражба или загуба на автоключа си. Последствията от това могат да бъдат сериозни – от невъзможност да отвориш собствената си кола до евентуална кражба на автомобила. Затова, ние от Key Center съветваме нашите клиенти винаги да имат резервен ключ. Ако не сте си направили дубликат на […]

Вижте повече