Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ?

Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни.

С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да разгледаме по-отблизо ключалките на бравите без ключ. Работят ли? Как да ги използваме? И наистина, колко сигурни са те в сравнение с използването на стандартен ключ? Нека да разгледаме …

Какво представляват електрическите брави без ключ?

Електронни брави. Ключалките на вратите без ключ са по същество врата, която може да се заключва и отключва, без да е необходим физически ключ. Бравите на вратите без ключ се предлагат в няколко различни форми:

  • Брави за разпознаване на лице
  • Брави на врати с пръстов отпечатък
  • Комбинирани ключалки на вратите

Най-често срещаната форма на ключалка на вратата без ключ е чрез използване на пинкод. Те са изключително полезни, тъй като премахват необходимостта от използване на физически ключ. Това води до много по-лесен достъп, ако носите няколко чанти и лаптоп, и премахва злополучното събитие загуба на ключ или счупване на ключа в ключалката.

Въпреки че в момента пинкодът е най-популярният метод за брави без ключ, с това колко бързо се разраства технологията, ние смятаме, че интелигентните брави като ключалките за разпознаване на лица бързо ще нараснат през следващите години.

Как да използвам брава без ключ

Заключването на вратата без ключ работи като нормална ключалка; заключващият механизъм ще се върти навътре или навън в зависимост от това дали заключвате или отключвате вратата си. В зависимост от вида на ключалката на вратата, която имате, ще трябва да използвате различни методи за заключване или отключване на вратата.

Как да отворите / отключите брава без ключ

Ако вашата цифрова ключалка на вратата е разпознаване на лица, ще отключите вратата си, като представите лицето си пред камерата. След това устройството ще сканира лицето ви и след като бъде разпознато, ще отключи вратата.

За скенерите за пръстови отпечатъци ще имате подложка, където ще поставите пръста си – подобно на отключването на телефона ви – и когато устройството разпознае пръстовия ви отпечатък, вратата ще се отключи.

Най-популярната електронна ключалка на вратата е пинкодът. За това задавате код на устройството. При въвеждане на кода вратата ще се отключи.

Как да инсталирате брава без ключ

Ключалките на вратите без ключ се монтират по същия начин като ключалката на обикновена врата. Всичко, от което се нуждаете, е рулетка и бормашина. Всичко, от което се нуждаете, за да инсталирате електронната брава, като устройството и заключващият механизъм, ще бъде включено в кутията на продукта, който купувате. За да инсталирате ключалката без ключ, всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте измерили къде устройството ще седи правилно от всяка страна на вратата и дали те са перфектно подравнени. Също така трябва да сте сигурни, че сте подредили и инсталирали перфектно заключващия механизъм. Ако вашите измервания са правилни, процесът на инсталиране на вашата цифрова ключалка на вратата е невероятно прост.

Имайте предвид, че не е задължително избирате- с обикновени брави с  ключ или интелигентни ключалки. Те могат да работят и едновременно.

Ако трябва да програмирате вашата интелигентна ключалка на вратата, бихме ви посъветвали да направите това след инсталирането, а не преди това. За програмиране на вашата интелигентна ключалка на вратата е най-добре да следвате инструкциите на производителя, тъй като методите се различават в зависимост от типа.

Колко сигурни са бравите без ключ?

Цифровите брави на вратите са невероятно сигурни; те са изключително издръжливи и здрави. Всъщност, ако не разполагате с многоточкова система за заключване, ще откриете, че ключалката на вратата без ключ е много по-сигурна от вашата стандартна заключваща система с ключове.

Системата за заключване с ключове винаги ще бъде чудесен метод за отваряне и затваряне на вашата врата. Загубата на ключове и счупването на ключалки обаче са изключително често срещани. Наличието на цифрова заключваща система напълно елиминира това да се случи. Тъй като няма да имате нужда от някакъв вид физически ключ, заключването на вратата без ключ е една от най-сигурните функции за външните ви врати.

Като се има предвид това, има няколко недостатъка на електронните брави. Ако използвате клавиатура и нея почиствате редовно, може да е доста очевидно кои номера използвате, за да получите достъп до дома си. По същия начин, след инсталацията, не бъдете мързеливи и сменете фабричния ПИН код. Тези ПИН кодове са универсални и за недоброжелатели ще бъде невероятно лесно да влезете в дома си, ако не сте го сменили с уникален набор от цифри.

Когато избирате ключалка на вратата без ключ, винаги бихме ви посъветвали да изберете заключваща система, която позволява резервно използване на батерията. Ако има прекъсване на електрозахранването и електронната ви система няма решение за спешни случаи, може да откриете, че или ще бъдете заключени навън, или външната ви врата няма да се заключи напълно. Наличието на резервен план е от съществено значение при закупуването на цифрова брава на вратата.

Как да нулирате бравата без ключ

Ако електронната ви на електронни брави не работи или сте забравили кода за нея, ще трябва да я нулирате. За да нулирате ключалката на тези електронни брави без ключ, препоръчително е да се обърнете към инструкциите на производителя.

 

 

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече