Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита на колата от автокрадци. При проблем с него, обаче, двигателят не може да запали и колата да потегли. Това е сериозно, но не е повод за паника, защото насреща е Key Center.  За да сте сигурни, че проблемът ще бъде разрешен професионално, обърнете се към нашите опитни специалисти.  Можете спокойно да оставите колата си в техните ръце.

Функцията на имобилайзера

Какво представлява имобилайзер системата? Имобилайзерът е Вашата защита срещу автокрадци. Нейната функция е да предотврати евентуална кражба на колата. Имобилайзерът пречи това да стане, дори ако вратата ѝ бъде разбита и те имат достъп до таблото на автомобила и да разполагат с ключ. Ако обаче това не е оригиналният ключ на автомобила,  имобилайзерът няма да им позволи да запалят двигателя. Разработена да разпознава собствения си ключ, имобилайзер системата влиза в масовото производство на автомобили и задъжително се вгражда в превозните средства, произведени след 1995 година.

Как работи имобилайзерът

Как работи тя? Автоключът или дистанционното на колата имат вграден чип или транспондер. При поставянето на ключа в патрона имобилайзерът изпраща сигнал до транспондера, вграден в ключа, който от своя страна изпраща отговор и ако бъде разпознат от имобилайзера, двигателят на колата може да бъде запален и тя да потегли.  В противен случай автомобилът гасне или изобщо не запалва. В по-съвременния вариант, имобилайзерът изпраща уникален код към чипа, а той връща своя персонален код. Тези кодове трябва да съвпадат, за да се осъществи връзка между имобилайзера и моторния компютър, което да позволи запалването на автомобила.

При загуба на оригиналния ключ

Имобилайзерът е защита от автокрадци, защото не позволява на двигателя да бъде запален от ключ без необходимия чип или от автоключ, чийто уникален код не съвпада с този на имобилайзера. Защитната система на превозните средства срещу кражби е спестила не едно и две главоболия на собствениците на автомобили. С имобилайзер те могат да се чувстват защитени от автокражби, но както винаги монетата има две страни. При загуба на оригиналния автоключ, имобилайзер системата е тази, която ще е източникът на проблеми за шофьора. Въпреки това няма място за стрес и тревога.

В Key Center имаме решение за всеки проблем

Всичко се случва, но в Key Center имаме решение за всеки проблем. Подходът към този е следният: първо е необходимо да бъде разчетена резбата на ключалката, след което се изработва ново перо. Това обаче няма да е достатъчно, защото дори механичният ключ да съвпада напълно с резбата на бравата е необходимо да му бъде вграден чип с предварително програмиран специфичен код.  За да бъде въведен правилният код в чипа е необходимо информацията или уникалният код на имобилайзера да бъде разчетен, което става със специлна апаратура и софтуер, с каквито Key Center разполага. Затова, за да решите проблема с имобилайзер системата от Вас се иска само да позвъните на телефон: 0878 999 480, Viber или да се свържете с Key Center чрез Facebook.

Последни публикации

Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече
ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ Ремонт на автоключ се налага при износените бутони, навлажнената електроника или повредена кутийка.  Не се притеснявайте, ако това се случи, ние в Key Center сме готови по всяко време да Ви окажем необходимата помощ. Ще Ви предоставим нашите услуги, сред които е и ремонтът на автоключове. Както вече стана ясно, причината за […]

Вижте повече
нов автоключ

Изработка на нов автоключ

Изработка на нов автоключ Никой не е застрахован от кражба или загуба на автоключа си. Последствията от това могат да бъдат сериозни – от невъзможност да отвориш собствената си кола до евентуална кражба на автомобила. Затова, ние от Key Center съветваме нашите клиенти винаги да имат резервен ключ. Ако не сте си направили дубликат на […]

Вижте повече