Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита от автокрадци

Имобилайзерът е защита на колата от автокрадци. При проблем с него, обаче, двигателят не може да запали и колата да потегли. Това е сериозно, но не е повод за паника, защото насреща е Key Center.  За да сте сигурни, че проблемът ще бъде разрешен професионално, обърнете се към нашите опитни специалисти.  Можете спокойно да оставите колата си в техните ръце.

Функцията на имобилайзера

Какво представлява имобилайзер системата? Имобилайзерът е Вашата защита срещу автокрадци. Нейната функция е да предотврати евентуална кражба на колата. Имобилайзерът пречи това да стане, дори ако вратата ѝ бъде разбита и те имат достъп до таблото на автомобила и да разполагат с ключ. Ако обаче това не е оригиналният ключ на автомобила,  имобилайзерът няма да им позволи да запалят двигателя. Разработена да разпознава собствения си ключ, имобилайзер системата влиза в масовото производство на автомобили и задъжително се вгражда в превозните средства, произведени след 1995 година.

Как работи имобилайзерът

Как работи тя? Автоключът или дистанционното на колата имат вграден чип или транспондер. При поставянето на ключа в патрона имобилайзерът изпраща сигнал до транспондера, вграден в ключа, който от своя страна изпраща отговор и ако бъде разпознат от имобилайзера, двигателят на колата може да бъде запален и тя да потегли.  В противен случай автомобилът гасне или изобщо не запалва. В по-съвременния вариант, имобилайзерът изпраща уникален код към чипа, а той връща своя персонален код. Тези кодове трябва да съвпадат, за да се осъществи връзка между имобилайзера и моторния компютър, което да позволи запалването на автомобила.

При загуба на оригиналния ключ

Имобилайзерът е защита от автокрадци, защото не позволява на двигателя да бъде запален от ключ без необходимия чип или от автоключ, чийто уникален код не съвпада с този на имобилайзера. Защитната система на превозните средства срещу кражби е спестила не едно и две главоболия на собствениците на автомобили. С имобилайзер те могат да се чувстват защитени от автокражби, но както винаги монетата има две страни. При загуба на оригиналния автоключ, имобилайзер системата е тази, която ще е източникът на проблеми за шофьора. Въпреки това няма място за стрес и тревога.

В Key Center имаме решение за всеки проблем

Всичко се случва, но в Key Center имаме решение за всеки проблем. Подходът към този е следният: първо е необходимо да бъде разчетена резбата на ключалката, след което се изработва ново перо. Това обаче няма да е достатъчно, защото дори механичният ключ да съвпада напълно с резбата на бравата е необходимо да му бъде вграден чип с предварително програмиран специфичен код.  За да бъде въведен правилният код в чипа е необходимо информацията или уникалният код на имобилайзера да бъде разчетен, което става със специлна апаратура и софтуер, с каквито Key Center разполага. Затова, за да решите проблема с имобилайзер системата от Вас се иска само да позвъните на телефон: 0878 999 480, Viber или да се свържете с Key Center чрез Facebook.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече