Изправени пред заключена кола?

заключена кола

Как да се справим със заключена кола без ключ в случай на спешност?

Не е рядкост ситуацията, в която сме изправени пред заключена кола с ключовете вътре в нея. Ако ситуацията не е спешна, ще имаме време да вземем резервен ключ, да дочакаме репатрак или пътна помощ за допълнително съдействие

А какво се случва, ако ситуацията е спешна?

Може да ни очаква важна среща или детето ни да е заключено вътре в горещ летен ден. За да избегнем инцидент е добре да знаем как да отключим колата без ключ.

За да се справим с отключването на колата в подобна ситуация, може да приложим някой от посочените по-долу методи. Тъй като всеки един от тях ще задейства алармата, не бива да ги използваме за да влезем в колата незаконно. В допълнение, ако ситуацията е спешна – добре е да се свържем с полицията или пожарната.

Да хванем палчето за отключване/заключване, като използваме помощта на надуваем ключарски маншет. Използвайки го, ще отворим пространство, през което да проникнем в процепа с тънка метална пръчка и да повдигнем палчето за заключване. Закачалка за дрехи може да ни послужи отлично в решаването на задачата, ако в момента не разполагаме с метална пръчка. При проникване е важно да предпазим уплътненията на вратата, която сме избрали.

Отключване на кола с централно заключване. Ако колата ни разполага с централно заключване, това може да ни улесни. Използваме отново надуваем ключарски маншет, за да отворим пролука между вратата и автомобила, за да можем да проникнем с дълга метална пръчка, и така да натиснем бутона за отключване, независимо дали той е разположен на арматурното табло, около подлакътника на водача или на неговата врата.

Отключване със специален ключарски лост (Slim Jim)

Ключарският лост представлява тънка метална пластина с дължина около 60 см. и служи за отключване на автомобили без ключа им. За отварянето с този инструмент се изисква опитност и при липса на такава, най-вероятно ще нараним уплътнението на прозореца, като може да засегнем и кабелите във вратата.

Използваме лостът на пътническата врата, тъй като на шофьорската има повече окабеляване, което може да бъде засегнато при опитите ни за отваряне на вратата. Прекарваме лоста между стъклото и уплътнението, със закривената като кука част надолу, за да се опитаме да закачим механизма на бравата, който се намира под заключващото палче. Когато сме уверени, че сме закачили здраво механизма на палчето, следва да го издърпаме внимателно нагоре и да отключим вратата.

Влизаме през багажника

Ако колата разполага с ръчно заключване, имаме шанс багажника да не е заключен. Ако ситуацията е благосклонна, можем да проникнем с малко промъкване в купето на колата. Влизаме в багажника и разместваме седалките за да може да влезем навътре. Така с лекота можем да си отдъхнем и да сме отключили колата.

Ако с тези насоки не сме постигнали успех с отключването на колата, най-добре да се обърнем към опитен ключарски сервиз.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече