Изправени пред заключена кола?

заключена кола

Как да се справим със заключена кола без ключ в случай на спешност?

Не е рядкост ситуацията, в която сме изправени пред заключена кола с ключовете вътре в нея. Ако ситуацията не е спешна, ще имаме време да вземем резервен ключ, да дочакаме репатрак или пътна помощ за допълнително съдействие

А какво се случва, ако ситуацията е спешна?

Може да ни очаква важна среща или детето ни да е заключено вътре в горещ летен ден. За да избегнем инцидент е добре да знаем как да отключим колата без ключ.

За да се справим с отключването на колата в подобна ситуация, може да приложим някой от посочените по-долу методи. Тъй като всеки един от тях ще задейства алармата, не бива да ги използваме за да влезем в колата незаконно. В допълнение, ако ситуацията е спешна – добре е да се свържем с полицията или пожарната.

Да хванем палчето за отключване/заключване, като използваме помощта на надуваем ключарски маншет. Използвайки го, ще отворим пространство, през което да проникнем в процепа с тънка метална пръчка и да повдигнем палчето за заключване. Закачалка за дрехи може да ни послужи отлично в решаването на задачата, ако в момента не разполагаме с метална пръчка. При проникване е важно да предпазим уплътненията на вратата, която сме избрали.

Отключване на кола с централно заключване. Ако колата ни разполага с централно заключване, това може да ни улесни. Използваме отново надуваем ключарски маншет, за да отворим пролука между вратата и автомобила, за да можем да проникнем с дълга метална пръчка, и така да натиснем бутона за отключване, независимо дали той е разположен на арматурното табло, около подлакътника на водача или на неговата врата.

Отключване със специален ключарски лост (Slim Jim)

Ключарският лост представлява тънка метална пластина с дължина около 60 см. и служи за отключване на автомобили без ключа им. За отварянето с този инструмент се изисква опитност и при липса на такава, най-вероятно ще нараним уплътнението на прозореца, като може да засегнем и кабелите във вратата.

Използваме лостът на пътническата врата, тъй като на шофьорската има повече окабеляване, което може да бъде засегнато при опитите ни за отваряне на вратата. Прекарваме лоста между стъклото и уплътнението, със закривената като кука част надолу, за да се опитаме да закачим механизма на бравата, който се намира под заключващото палче. Когато сме уверени, че сме закачили здраво механизма на палчето, следва да го издърпаме внимателно нагоре и да отключим вратата.

Влизаме през багажника

Ако колата разполага с ръчно заключване, имаме шанс багажника да не е заключен. Ако ситуацията е благосклонна, можем да проникнем с малко промъкване в купето на колата. Влизаме в багажника и разместваме седалките за да може да влезем навътре. Така с лекота можем да си отдъхнем и да сме отключили колата.

Ако с тези насоки не сме постигнали успех с отключването на колата, най-добре да се обърнем към опитен ключарски сервиз.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече
ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ Ремонт на автоключ се налага при износените бутони, навлажнената електроника или повредена кутийка.  Не се притеснявайте, ако това се случи, ние в Key Center сме готови по всяко време да Ви окажем необходимата помощ. Ще Ви предоставим нашите услуги, сред които е и ремонтът на автоключове. Както вече стана ясно, причината за […]

Вижте повече
нов автоключ

Изработка на нов автоключ

Изработка на нов автоключ Никой не е застрахован от кражба или загуба на автоключа си. Последствията от това могат да бъдат сериозни – от невъзможност да отвориш собствената си кола до евентуална кражба на автомобила. Затова, ние от Key Center съветваме нашите клиенти винаги да имат резервен ключ. Ако не сте си направили дубликат на […]

Вижте повече