Ключалка за пощенска кутия

ключалка за пощенска кутия

Ключалка за пощенска кутия

Отваряне на заключена пощенска ключалка

В действителност, навикът за изпращането на обикновени хартиени писма, постепенно става все по-голяма рядкост. Все повече хората използват модерни електронни методи за комуникация – електронна поща и мобилни телефони.

И все пак пощенските кутии все още изпълняват функциите си. Доста хора продължават да получават периодични издания. В пощенските кутии има рекламни брошури, известия за пощенски пратки и разписки за плащане на различни услуги и др..

Какво да направите, ако спешно трябва да получите поща, а ключът от пощенската Ви кутия не е под ръка? Става въпрос как да се справите сами със ситуацията, как да отворите ключалката от пощенската кутия, без да я счупите.

За да направите това, ще са Ви нужни няколко елемента, които се намират във всяко домакинство:

  • малък кухненски нож
  • средни ножици
  • парче фина тел
  • фиба.

Първият начин е да измъкнете интересуващата Ви кореспонденция, без използването на каквито и да било инструменти. Ако кутията не е много дълбока, а списанието или вестникът или писмото са достатъчно големи, можете да ги извадите с ръка, като внимателно проврете пръстите си през отвора за пускане на кореспонденцията в кутията.

Вторият начин е да вземете здрав, тънък и плосък предмет – например, кухненски нож. Плъзнете го , където е монтиран заключващият механизъм. Използвайте някакъв лост, за да натиснете езика на вашата ключалка за пощенска кутия малко надолу. Този метод има своя недостатък – при силен натиск, можете лесно да повредите не само ключалката, но и вратата.

Трети сигурен начин – винаги можете да извикате денонощен майстор-ключар за помощ!

Последни публикации

резервен комплект ключове

Направа на резервен комплект ключове

Изработката на резервен комплект ключове за автомобили е сложен процес, който изисква професионален подход, тъй като настоящите автоматични брави представляват цялостна система за сигурност. Всеки такъв комплект е сложно, уникално по рода си устройство, което могат да направят само специалисти – ключари. Може да бъде изготвен резервен комплект ключове, както за автомобили със заключване от […]

Вижте повече
видове ключове

Видове ключове

Видове ключове и история Еволюцията на ключалките и ключовете произлиза от древни времена. Един от най-древните ключове, направен от дърво, археолози открили в гробницата на фараона Рамзес II Велики (XIII век пр. н. е.). Ключалките и ключовете във времето са преминали от обикновени дървени към метални и електронни. Днес на пазара има много производители на […]

Вижте повече
електрическа брава за врата

Електрическа брава за врата

Какъв е принципът на работа на една електрическа брава за врата? Значителна популярност както сред европейските, така и сред българските потребители придобиха електромеханичните брави. Те са доста привлекателна алтернатива на механичните заключващи системи. Предимствата на електромеханичната брава са нейните уникални характеристики, които позволяват да се комбинират най-добрите качества на механичните ключалки в единен дизайн, като […]

Вижте повече