Ключарският занаят

Ключарският занаят

Ключарят е занаятчия и този занаят в цял свят съществува още от 15 век. Ключарят е професионалист който може да отключи всяка врата без ключ.

Ключарите влизат в две категории:

  • Битови ключари – занимава се главно със заключващата система на домовете, ремонт на брави и патрони, монтажи както и работа със шперц при нужда.
  • Автоключари – отключва и ремонтира автомобилни ключалки, ремонтира авто ключове и др.

Автоключарят в 21 век има способностите да:

  • изработва и обучава нови авто ключове
  • ремонтира различни ключалки
  • изработва ключове дубликат или изработва ключове при липса на съществуващи такива – ключ по шифър
  • използва автомобилен компютърен софтуер за синхронизация между ключа за автомобила и автомобила

Когато говорим за ключарски услуги днес, обикновено имаме предвид заключването не само на сгради, но и на автомобили.

В това число влизат и корпоративните услуги. Голяма част от лицензираните ключарски фирми, се занимават и с внедряване на електронни устройства за контрол на достъп, чипове и чекиране с електронна карта.

Този роди услуги не са скъпи и всякакви изкуствено завишени цени са опит на некоректните фирми да се възползват от неизгодното положение, в което сте изпаднали. Обикновено, в паниката хората не разсъждават далновидно и наемат първия попаднал в полезрението им специалист, извършващ определен брой ключарски операции.

 

Операциите, които следва да ви предложи от всеки експерт в занаята включват:

Добрите ключарски фирми разполагат с нужната техническа база да направят чисто нов ключ както за леките, така и тежкотоварните автомобили и селскостопанските машини. Изработката се изпълнява в кратки срокове и с възможност за прекодиране на заключването, така че новият ключ да бъде разпознаван от електронната система.

Все повече ключари се насочват към модерните технологии, тъй като те присъстват осезаемо във всяка сфера на живота, в това число и в автомобилостроенето. Една от важните автоключарски услуги е изработката на ключ по ПИН, спестяваща нуждата да се сменят всички ключалки – тези на вратите и тази за запалването.

Последни публикации

резервен комплект ключове

Направа на резервен комплект ключове

Изработката на резервен комплект ключове за автомобили е сложен процес, който изисква професионален подход, тъй като настоящите автоматични брави представляват цялостна система за сигурност. Всеки такъв комплект е сложно, уникално по рода си устройство, което могат да направят само специалисти – ключари. Може да бъде изготвен резервен комплект ключове, както за автомобили със заключване от […]

Вижте повече
видове ключове

Видове ключове

Видове ключове и история Еволюцията на ключалките и ключовете произлиза от древни времена. Един от най-древните ключове, направен от дърво, археолози открили в гробницата на фараона Рамзес II Велики (XIII век пр. н. е.). Ключалките и ключовете във времето са преминали от обикновени дървени към метални и електронни. Днес на пазара има много производители на […]

Вижте повече
електрическа брава за врата

Електрическа брава за врата

Какъв е принципът на работа на една електрическа брава за врата? Значителна популярност както сред европейските, така и сред българските потребители придобиха електромеханичните брави. Те са доста привлекателна алтернатива на механичните заключващи системи. Предимствата на електромеханичната брава са нейните уникални характеристики, които позволяват да се комбинират най-добрите качества на механичните ключалки в единен дизайн, като […]

Вижте повече