Ключарският занаят

Ключарският занаят

Ключарят е занаятчия и този занаят в цял свят съществува още от 15 век. Ключарят е професионалист който може да отключи всяка врата без ключ.

Ключарите влизат в две категории:

  • Битови ключари – занимава се главно със заключващата система на домовете, ремонт на брави и патрони, монтажи както и работа със шперц при нужда.
  • Автоключари – отключва и ремонтира автомобилни ключалки, ремонтира авто ключове и др.

Автоключарят в 21 век има способностите да:

  • изработва и обучава нови авто ключове
  • ремонтира различни ключалки
  • изработва ключове дубликат или изработва ключове при липса на съществуващи такива – ключ по шифър
  • използва автомобилен компютърен софтуер за синхронизация между ключа за автомобила и автомобила

Когато говорим за ключарски услуги днес, обикновено имаме предвид заключването не само на сгради, но и на автомобили.

В това число влизат и корпоративните услуги. Голяма част от лицензираните ключарски фирми, се занимават и с внедряване на електронни устройства за контрол на достъп, чипове и чекиране с електронна карта.

Този роди услуги не са скъпи и всякакви изкуствено завишени цени са опит на некоректните фирми да се възползват от неизгодното положение, в което сте изпаднали. Обикновено, в паниката хората не разсъждават далновидно и наемат първия попаднал в полезрението им специалист, извършващ определен брой ключарски операции.

 

Операциите, които следва да ви предложи от всеки експерт в занаята включват:

Добрите ключарски фирми разполагат с нужната техническа база да направят чисто нов ключ както за леките, така и тежкотоварните автомобили и селскостопанските машини. Изработката се изпълнява в кратки срокове и с възможност за прекодиране на заключването, така че новият ключ да бъде разпознаван от електронната система.

Все повече ключари се насочват към модерните технологии, тъй като те присъстват осезаемо във всяка сфера на живота, в това число и в автомобилостроенето. Една от важните автоключарски услуги е изработката на ключ по ПИН, спестяваща нуждата да се сменят всички ключалки – тези на вратите и тази за запалването.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече