При заключен автомобил?

заключен автомобил

Заключен автомобил?

Как да се предпазим от заключен автомобил без да разполагаме с ключ?

Да се заключи автомобила и да не разполагаме с резервен ключ под ръка е ситуация, в която почти всеки от нас е попадал поне веднъж. Това се случва и е много неприятно. Все пак не се случва често и в началото сме склонни да изпаднем в състояние на паника. Когато си забравим ключовете в колата и тя се заключи може да си припомни тези няколко препоръки, които да ни помогнат да преодолеем тези стресиращи моменти.

Изработването на план за действие в подобни ситуации ще ни улесни и ще ни подготви са следваща подобна (надяваме се да няма такава). Повечето от нас, като собственици на автомобила и без опит в подобна ситуация, повреждаме част от детайлите на уплътнението на вратите или самите врати, когато се опитваме на проникнем по някакъв начин в купето. Ето няколко предложения за да успеем да се сдобием с резервен ключ в ситуация на заключен автомобил.

Опитваме да отворим всяка една врата по отделно

Има ситуации, когато само шофьорската врата се е заключила. Така че когато колата се заключи, уверяваме се, че всички врати са все пак заключени. Също е важно да огледаме дали случайно нямаме отворен прозорец. Преди да предприемем други мерки проверяваме дали багажника е заключен. Ако той е отворен може да се вмъкнем през него.

Да разполагаме с резервен ключ

Друг съвет е да имаме резервен ключ винаги, когато напускаме дома си, независимо дали е за кратък или дълъг период от време. Съхраняваме ключа в портмонето си или пътническата чанта, ако отиваме във ваканция. По този начин можем да се справим с лекота при ситуация на заключен автомобил с ключа, останал вътре и то без чужда помощ. Ако нямаме резервен ключ, може да се обърнем за съдействие към ключарските услуги в най-близкия търговски център. Може да си поръчаме колкото си искаме копия от ключа.

Към ключа прикачваме своите контакти за връзка в случай на загубване

Да се озовем пред заключената си кола, защото сме загубили ключове? Вероятността за подобна ситуация е голяма. Ключове може да са намерени от добри хора, които ще ни потърсят веднага при наличие на контактите ни. Все пак е важно автомобилът да е осигурен, за да избегнем недобросъвестен достъп до него. Разбира се, препоръчваме винаги да проверяваме дали ключа е в нас, преди да заключим колата.

Да потърсим специализирана ключарска помощ 

Отключването на автомобил е едно от нещата, в които автоключарят е специализиран. Ако някога се изправим пред ситуация на заключен автомобил и нямаме друго решение за да отворим колата, е добре да имаме контакт на доверен ключар под ръка. Професионален ключар ще се справи с отключването на автомобила за броени минути. Ключарите разполагат със специални инструменти и ключове, с които могат да преборят всяка една ключалка. Това означава, че не е необходимо да губим време и пари, счупвайки колата или прозорец, за да я отключим. Денонощни ключарски услуги с лекота ще ни помогнат, на приемлива цена и без допълнителни щети по автомобила.

Когато му дойде времето и попаднем в подобна ситуация ще сме подготвени с тези няколко идеи за безпроблемно справяне със стреса и отключване на автомобила. Да сме изправени пред заключен автомобил и без ключове в ръце се случва по-често, отколкото си представяме. Не бива да си причиняваме неразположение, да губим време и средства, за прилагане на безуспешни методи за отключване на автомобила.

Facebook страница

Последни публикации

Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече
ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ Ремонт на автоключ се налага при износените бутони, навлажнената електроника или повредена кутийка.  Не се притеснявайте, ако това се случи, ние в Key Center сме готови по всяко време да Ви окажем необходимата помощ. Ще Ви предоставим нашите услуги, сред които е и ремонтът на автоключове. Както вече стана ясно, причината за […]

Вижте повече
нов автоключ

Изработка на нов автоключ

Изработка на нов автоключ Никой не е застрахован от кражба или загуба на автоключа си. Последствията от това могат да бъдат сериозни – от невъзможност да отвориш собствената си кола до евентуална кражба на автомобила. Затова, ние от Key Center съветваме нашите клиенти винаги да имат резервен ключ. Ако не сте си направили дубликат на […]

Вижте повече