При заключен автомобил?

заключен автомобил

Заключен автомобил?

Как да се предпазим от заключен автомобил без да разполагаме с ключ?

Да се заключи автомобила и да не разполагаме с резервен ключ под ръка е ситуация, в която почти всеки от нас е попадал поне веднъж. Това се случва и е много неприятно. Все пак не се случва често и в началото сме склонни да изпаднем в състояние на паника. Когато си забравим ключовете в колата и тя се заключи може да си припомни тези няколко препоръки, които да ни помогнат да преодолеем тези стресиращи моменти.

Изработването на план за действие в подобни ситуации ще ни улесни и ще ни подготви са следваща подобна (надяваме се да няма такава). Повечето от нас, като собственици на автомобила и без опит в подобна ситуация, повреждаме част от детайлите на уплътнението на вратите или самите врати, когато се опитваме на проникнем по някакъв начин в купето. Ето няколко предложения за да успеем да се сдобием с резервен ключ в ситуация на заключен автомобил.

Опитваме да отворим всяка една врата по отделно

Има ситуации, когато само шофьорската врата се е заключила. Така че когато колата се заключи, уверяваме се, че всички врати са все пак заключени. Също е важно да огледаме дали случайно нямаме отворен прозорец. Преди да предприемем други мерки проверяваме дали багажника е заключен. Ако той е отворен може да се вмъкнем през него.

Да разполагаме с резервен ключ

Друг съвет е да имаме резервен ключ винаги, когато напускаме дома си, независимо дали е за кратък или дълъг период от време. Съхраняваме ключа в портмонето си или пътническата чанта, ако отиваме във ваканция. По този начин можем да се справим с лекота при ситуация на заключен автомобил с ключа, останал вътре и то без чужда помощ. Ако нямаме резервен ключ, може да се обърнем за съдействие към ключарските услуги в най-близкия търговски център. Може да си поръчаме колкото си искаме копия от ключа.

Към ключа прикачваме своите контакти за връзка в случай на загубване

Да се озовем пред заключената си кола, защото сме загубили ключове? Вероятността за подобна ситуация е голяма. Ключове може да са намерени от добри хора, които ще ни потърсят веднага при наличие на контактите ни. Все пак е важно автомобилът да е осигурен, за да избегнем недобросъвестен достъп до него. Разбира се, препоръчваме винаги да проверяваме дали ключа е в нас, преди да заключим колата.

Да потърсим специализирана ключарска помощ 

Отключването на автомобил е едно от нещата, в които автоключарят е специализиран. Ако някога се изправим пред ситуация на заключен автомобил и нямаме друго решение за да отворим колата, е добре да имаме контакт на доверен ключар под ръка. Професионален ключар ще се справи с отключването на автомобила за броени минути. Ключарите разполагат със специални инструменти и ключове, с които могат да преборят всяка една ключалка. Това означава, че не е необходимо да губим време и пари, счупвайки колата или прозорец, за да я отключим. Денонощни ключарски услуги с лекота ще ни помогнат, на приемлива цена и без допълнителни щети по автомобила.

Когато му дойде времето и попаднем в подобна ситуация ще сме подготвени с тези няколко идеи за безпроблемно справяне със стреса и отключване на автомобила. Да сме изправени пред заключен автомобил и без ключове в ръце се случва по-често, отколкото си представяме. Не бива да си причиняваме неразположение, да губим време и средства, за прилагане на безуспешни методи за отключване на автомобила.

Facebook страница

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече