Резервен ключ за автомобила?

резервен ключ

Как да се сдобием с резервен ключ за автомобила?

Предлагаме ви пет възможни начина за да се сдобием с резервен ключ за автомобила без това да ни струва цяло състояние.

  1. Автоключар

Може би това е най-евтиният вариант – подходящ за бързо и ефективно справяне с нуждата от резервен ключ за автомобила, тъй като автоключарят разполага с всички необходими инструменти и заготовки за различни модели автоключове. Например, някои специалисти ще ни таксуват минимално и ще използват своя софтуер за диагностика, който служи за програмиране на автоключове.

Може би най-бързото решение – повечето автоключари предлагат мобилна услуга (могат да ни посетят на място) и са експерти по автоключове и ключалки. Те ще се справят най-бързо.

Някои автоключари носят със себе си скъпоструващо оборудване за програмиране на ключове, с което те са в състояние бързо и прецизно да настроят нашия ключ, независимо от марката и модела автомобил.

Ако сме загубили ключовете си, специалистът ще блокира възможността те да бъдат използвани отново за отключване и запалване на автомобила (ключове с вграден транспондер).

  1. Нашият доверен застраховател

Този вариант може да се окаже доста скъп – автоключовете понякога не са част от покритието на нашата застрахователна полица или покритието може да се определя от специфични клаузи в застрахователната ни полица. Също е важно да вземем предвид, че всеки застраховател има различни общи условия. Нека не забравяме, че ако изявим претенция по застраховката, това ще наруши нашата история без щети и в бъдеще ще оскъпи полицата ни.

Застрахователно покритие за ключове – някои застрахователи предлагат покритие свързано с ключа като допълнение към основния пакет. Тази опция включва подмяна на ключове и се заплаща като добавка на нашата застрахователна полица.

Други застрахователи предлагат самостоятелна застраховка за нашия ключ и не винаги покритието включва откраднати ключове.

Важно е да знаем, че повечето застрахователи използват услугите на доверено ключарско ателие за да ни помогнат при подобна ситуация.

  1. Използване услугите на „Пътна помощ“

Може да се окаже бавно – услугите на „Пътна помощ“ включват отключване на автомобила без ключ или спешна направа на резервен ключ за автомобила. Това зависи от вида на автомобила и наличните инструменти на екипа. При липса на техника може да ни се наложи да почакаме.

Затова най-добрият вариант може да се окаже използването на мобилен ключарски екип, който е снабден с най-добрите технически средства.

Подобно на застрахователния агент, екипът на „Пътна помощ“ също разчита на услугите на специализиран ключар.

Екипът на „Пътна помощ“ не е специализиран в ключарството – този риск може да създаде допълнителни затруднения по отстраняване на проблема.

  1. Оторизиран търговец на автомобили

Най-скъпият вариант – вариантът да отидем при вносителя на нашия автомобил е най-скъпото решение и може да се окаже най-бавният. За разлика от ключарят, вносителят не разполага със специфичните технически и софтуерни средства, за решаване на проблема.

Най-бавният метод – вносителят на автомобили ще поръча нашият резервен ключ, което ще отнеме дълго време за обработка и доставка. Липсата на технически средства ще наложи нуждата от използване на ключарски услуги за изработка на алтернативен ключ за автомобила.

  1. Местен автомобилен сервиз

Бавно и скъпо – последен вариант е кварталния сервиз. Бавен и скъп вариант и повечето сервизи ще ни таксуват за използването на софтуер за диагностика.

Също така сервизът не разполага със специфичните кодиращи системи за изработване на по-сложни ключове.

Този вариант не е особено подходящ, когато ситуацията е спешна и налага своевременни действия.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече
ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ

Ремонт на автоключ Ремонт на автоключ се налага при износените бутони, навлажнената електроника или повредена кутийка.  Не се притеснявайте, ако това се случи, ние в Key Center сме готови по всяко време да Ви окажем необходимата помощ. Ще Ви предоставим нашите услуги, сред които е и ремонтът на автоключове. Както вече стана ясно, причината за […]

Вижте повече
нов автоключ

Изработка на нов автоключ

Изработка на нов автоключ Никой не е застрахован от кражба или загуба на автоключа си. Последствията от това могат да бъдат сериозни – от невъзможност да отвориш собствената си кола до евентуална кражба на автомобила. Затова, ние от Key Center съветваме нашите клиенти винаги да имат резервен ключ. Ако не сте си направили дубликат на […]

Вижте повече