Резервен ключ за автомобила?

резервен ключ

Как да се сдобием с резервен ключ за автомобила?

Предлагаме ви пет възможни начина за да се сдобием с резервен ключ за автомобила без това да ни струва цяло състояние.

  1. Автоключар

Може би това е най-евтиният вариант – подходящ за бързо и ефективно справяне с нуждата от резервен ключ за автомобила, тъй като автоключарят разполага с всички необходими инструменти и заготовки за различни модели автоключове. Например, някои специалисти ще ни таксуват минимално и ще използват своя софтуер за диагностика, който служи за програмиране на автоключове.

Може би най-бързото решение – повечето автоключари предлагат мобилна услуга (могат да ни посетят на място) и са експерти по автоключове и ключалки. Те ще се справят най-бързо.

Някои автоключари носят със себе си скъпоструващо оборудване за програмиране на ключове, с което те са в състояние бързо и прецизно да настроят нашия ключ, независимо от марката и модела автомобил.

Ако сме загубили ключовете си, специалистът ще блокира възможността те да бъдат използвани отново за отключване и запалване на автомобила (ключове с вграден транспондер).

  1. Нашият доверен застраховател

Този вариант може да се окаже доста скъп – автоключовете понякога не са част от покритието на нашата застрахователна полица или покритието може да се определя от специфични клаузи в застрахователната ни полица. Също е важно да вземем предвид, че всеки застраховател има различни общи условия. Нека не забравяме, че ако изявим претенция по застраховката, това ще наруши нашата история без щети и в бъдеще ще оскъпи полицата ни.

Застрахователно покритие за ключове – някои застрахователи предлагат покритие свързано с ключа като допълнение към основния пакет. Тази опция включва подмяна на ключове и се заплаща като добавка на нашата застрахователна полица.

Други застрахователи предлагат самостоятелна застраховка за нашия ключ и не винаги покритието включва откраднати ключове.

Важно е да знаем, че повечето застрахователи използват услугите на доверено ключарско ателие за да ни помогнат при подобна ситуация.

  1. Използване услугите на „Пътна помощ“

Може да се окаже бавно – услугите на „Пътна помощ“ включват отключване на автомобила без ключ или спешна направа на резервен ключ за автомобила. Това зависи от вида на автомобила и наличните инструменти на екипа. При липса на техника може да ни се наложи да почакаме.

Затова най-добрият вариант може да се окаже използването на мобилен ключарски екип, който е снабден с най-добрите технически средства.

Подобно на застрахователния агент, екипът на „Пътна помощ“ също разчита на услугите на специализиран ключар.

Екипът на „Пътна помощ“ не е специализиран в ключарството – този риск може да създаде допълнителни затруднения по отстраняване на проблема.

  1. Оторизиран търговец на автомобили

Най-скъпият вариант – вариантът да отидем при вносителя на нашия автомобил е най-скъпото решение и може да се окаже най-бавният. За разлика от ключарят, вносителят не разполага със специфичните технически и софтуерни средства, за решаване на проблема.

Най-бавният метод – вносителят на автомобили ще поръча нашият резервен ключ, което ще отнеме дълго време за обработка и доставка. Липсата на технически средства ще наложи нуждата от използване на ключарски услуги за изработка на алтернативен ключ за автомобила.

  1. Местен автомобилен сервиз

Бавно и скъпо – последен вариант е кварталния сервиз. Бавен и скъп вариант и повечето сервизи ще ни таксуват за използването на софтуер за диагностика.

Също така сервизът не разполага със специфичните кодиращи системи за изработване на по-сложни ключове.

Този вариант не е особено подходящ, когато ситуацията е спешна и налага своевременни действия.

Към Facebook страницата

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече