Софтуерно премахване на Ad Blue

Софтуерно премахване на Ad Blue 1

Софтуерно премахване на Ad Blue

Ad Blue е течност, която се използва в дизеловите автомобили, за да помогне за намаляване на емисиите на азотни оксиди (NOx). Ad Blue се инжектира в изпускателната система непосредствено преди SCR катализатора, където се разлага на амоняк и вода. Там амонякът се свързва с NOx и образува безвреден азот и вода. Ad Blue системата обикновено се състои от резервоар, помпа, сензор и SCR катализатор. Системата за AdBlue е задължителна в много дизелови автомобили, особено тези, произведени след определена дата, за да се спазват строги стандарти за отделяне на вредни емисии. 

Ad Blue системата в автомобила може да се повреди по няколко начина, включително:

  • Запушване на резервоара за Ad Blue
  • Запушване на тръбите за Ad Blue
  • Повреда на помпата за Ad Blue
  • Повреда на сензора за Ad Blue
  • Повреда на SCR катализатора

 

Софтуерно премахване на Ad Blue 2

Ако Ad Blue системата на автомобила е повредена, може да се забележат някои от следните симптоми:

  • Загуба на мощност
  • Повишен разход на гориво
  • Нестабилност на двигателя
  • Черен дим от ауспуха

В такива случаи един от вариантите за решение е софтуерно премахване на Ad Blue. Софтуерното премахване на Ad Blue е процедура, при която се променя програмирането на двигателя, за да се игнорира Ad Blue системата. Това означава, че двигателят вече няма да се опитва да инжектира Ad Blue.

Ползи, Рискове и Консултация с Експерти

Софтуерното премахване на Ad Blue е сравнително евтин и лесен за изпълнение процес и не изисква физически промени в автомобила. Освен това, едно от основните предимства на софтуерното премахване на AdBlue е спестяването на разходи за покупка и добавяне на AdBlue. Също така се избягва риска от прекъсване на работата на автомобила поради липса на тази добавка. Със софтуерното премахване на AdBlue, автомобилите продължават да функционират.

Този метод обаче има и някои недостатъци – може да доведе до увеличаване на емисиите на вредни вещества, както и разхода на гориво. Друг недостатък на софтуерното премахване на Ad Blue е, че може да наруши работата на някои електронни системи на автомобила, защото системата е свързана с редица сензори и контролни модули.

Собствениците на дизелови автомобили трябва да се консултират със специалисти и да разгледат законовите изисквания, преди да решат да извършат тази процедура.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече