Софтуерно премахване на EGR

Софтуерно премахване на EGR 1


Софтуерно премахване на EGR

EGR (Exhaust Gas Recirculation), или системата за рециркулация на отработените газове, е устройство, което се намира в изпускателната система на някои бензинови и дизелови автомобили. Тя връща част от отработените газове обратно във впускателния колектор на двигателя, за да помогне за намаляване на емисиите на азотни оксиди (NOx). Това помага да се намали температурата на горенето в двигателя, което от своя страна намалява образуването на NOx.

EGR системата обикновено се състои от клапан, който контролира потока на отработени газове, и сензор, който следи температурата на отработените газове. Въпреки положителните аспекти на работата ѝ върху околната среда, EGR системата може да създаде различни проблеми, когато се повреди (износване на клапана на сензора или при проблеми с електрическата система) или се запуши (запушване на клапана или сензора). Тези проблеми са замърсяване на маслото, нарушаване на ефективността на горивото и намаляване на мощността на двигателя.

Ако EGR системата на автомобила е повредена, се появява един от или всичките симптоми:

  • Загуба на мощност
  • Повишен разход на гориво
  • Нестабилност на двигателя
  • Черен дим от ауспуха

 

Softuerno premahvane na EGR 2

Те могат да предизвикат собственика на автомобила да реши да я премахне.

Софтуерното премахване на EGR включва използването на специализиран софтуер, който модифицира настройките на двигателя, за да се изключи EGR системата. Това позволява на двигателя да работи без връщане на изгорелите газове, което може да даде някои предимства на колата.

Едно от основните предимства е подобрената производителност на мотора. Поради по-голям поток на чист въздух, двигателят може да изгори горивото по-ефективно и да освободи повече мощност. Също така може да се подобри разхода на гориво и да се намали замърсяването на маслото, с което може да продължи живота на двигателя. Също така софтуерното премахване на EGR е сравнително евтин и лесен за изпълнение процес. 

Този метод обаче има и някои недостатъци. Един от тях е, че може да доведе до увеличаване на емисиите на вредни вещества. Друг недостатък на софтуерното премахване на EGR е, че може да наруши работата на някои електронни системи на автомобила, защото е свързан с редица сензори и контролни модули.

Ако е нужно софтуерно премахване на EGR, е важно да се направи консултация с механик. За да диагностицира проблема и да се обсъдят всички рискове и предимства на този метод.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече