Какви ключалки да сложите, ако давате имота си под наем чрез Airbnb

интелигентни ключалки

Как да запазите имота си безопасно при наемане чрез Airbnb с интелигентни ключалки

Подобно на много други области, индустрията за настаняване се е развила и в сегмента „споделяне“, в който хората предлагат своите жилищни услуги за пътници чрез онлайн платформа.

Вероятно вече сте чували за Airbnb, водещата услуга за краткосрочно отдаване под наем на равнопоставени партньори, и дори сте я използвали, за да спечелите допълнителен доход. И вероятно сте се чудили как да запазите имота си безопасен, когато го пускаш под наем.

В края на краищата, никога не може да се вземе прекалено много предпазливост, когато взаимодействате с непознати хора, които може и да не бъдат добронамерени.

Имайки в предвид това, ние събрахме няколко съвета за домашната сигурност за наемателите на Airbnb:

  • В приложението Airbnb можете да помолите бъдещите гости да посочат идентификационния си номер като условие за резервиране на резервация; процесът помага на двете страни да установят взаимно доверие. Освен това е добра идея да използвате системата за съобщения на Airbnb, за да започнете разговор с гостите и ясно да изразите очакванията си по време на престоя им;
  • Съхранявайте оборудване с висока финансова стойност на сигурно място;
  • Въпреки това, дори да смятате, че можете да се доверите на наемател, не е добра идея да оставяте скъпи предмети в имота при наемане. Същото се отнася и за обекти, които имат висока сантиментална стойност, като семейни наследства;
  • Прилагайте настоящите насоки за максимална безопасност във вашия имот

Като домакин, Airbnb изисква от вас да зададете приоритет на безопасността на клиентите си преди всичко. Но това не е единствената причина да направите вашето място безопасно.

Не можете да се подготвите за всеки възможен сценарий. И все пак, ако направите няколко разумни инвестиции, ще намалите рисковете до минимум и ще запазите имота си от опасни ситуации, които биха могли да доведат до скъпо струващи щети.

По-конкретно, препоръчваме устройства за домашна безопасност, като:

  • Детектори за пожар и въглероден окис
  • Датчици за наводнения
  • Пожарогасители стратегически разположени около вашия имот на места, които са лесно достъпни.
  • Брави, които отговарят на необходимите стандарти за сигурност.

Инвестирайте в висококачествени камери за сигурност

Според правилата на Airbnb, ако сте хост и имате някакво устройство за наблюдение в или около вашето имущество, трябва да посочите неговото присъствие (дори ако не е включено или свързано).

Повечето гости не възприемат положително наличието на охранителни камери в затворени помещения, за това препоръчваме външни камери за сигурност.

Препоръчваме да инвестирате в висококачествено външно HD видеонаблюдение както за дългосрочно наемане, така и за нощувка в Airbnb. Това е така, защото какъвто и инцидент да се случи по време на пребиваването на някого във вашия имот Airbnb, той ще се разреши значително по-бързо, ако вече имате камери за сигурност.

Също така, те ще ви помогнат да следите околностите на имота си отдалечено и да внимавате за натрапници.

Обмислете интелигентни ключалки, за да запазите собствеността си в безопасност.

Като човек, който наема Airbnb, основната полза от инвестирането в интелигентно решение за ключалките е, че ви позволява да следите кога вратите са били отключени и от кого.

Също така, можете да дадете временен достъп дистанционно, без да имате нужда от физически ключове.

Затова няма да се налага да се притеснявате за срещи с гости, за да им дадете ключовете от наетото пространство.

Можете просто да им предоставите временен код. Той е не само невероятно удобен, но и ще ви спести много повече време. Нещо повече, вие елиминирате риска от загуба на набор от ключове. Било то от гост или от копиране на ключовете, за да получат по-късно свободен достъп. Вашият ключар в София ще Ви съдейства за интелигентни ключалки.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече