Ключарски услуги

Какви ключалки да сложите, ако давате имота си под наем чрез Airbnb

История на ключовете

Как да запазите имота си безопасно при наемане чрез Airbnb

Подобно на много други области, индустрията за настаняване се е развила и в сегмента „споделяне“, в който хората предлагат своите жилищни услуги за пътници чрез онлайн платформа.

Вероятно вече сте чували за Airbnb, водещата услуга за краткосрочно отдаване под наем на равнопоставени партньори, и дори сте я използвали, за да спечелите допълнителен доход. И вероятно сте се чудили как да запазите имота си безопасен, когато го пускаш под наем.

В края на краищата, никога не може да се вземе прекалено много предпазливост, когато взаимодействате с непознати хора, които може и да не бъдат добронамерени.

Имайки в предвид това, ние събрахме няколко съвета за домашната сигурност за наемателите на Airbnb:

  • В приложението Airbnb можете да помолите бъдещите гости да посочат идентификационния си номер като условие за резервиране на резервация; процесът помага на двете страни да установят взаимно доверие. Освен това е добра идея да използвате системата за съобщения на Airbnb, за да започнете разговор с гостите и ясно да изразите очакванията си по време на престоя им;
  • Съхранявайте оборудване с висока финансова стойност на сигурно място;
  • Въпреки това, дори да смятате, че можете да се доверите на наемател, не е добра идея да оставяте скъпи предмети в имота при наемане. Същото се отнася и за обекти, които имат висока сантиментална стойност, като семейни наследства;
  • Прилагайте настоящите насоки за максимална безопасност във вашия имот

 

Като домакин, Airbnb изисква от вас да зададете приоритет на безопасността на клиентите си преди всичко. Но това не е единствената причина да направите вашето място безопасно.

Не можете да се подготвите за всеки възможен сценарий. И все пак, ако направите няколко разумни инвестиции, ще намалите рисковете до минимум и ще запазите имота си от опасни ситуации, които биха могли да доведат до скъпо струващи щети.

По-конкретно, препоръчваме устройства за домашна безопасност, като:

-Детектори за пожар и въглероден окис

-Датчици за наводнения

-Пожарогасители стратегически разположени около вашия имот на места, които са лесно достъпни.

-Брави, които отговарят на необходимите стандарти за сигурност.

Инвестирайте в висококачествени камери за сигурност

Според правилата на Airbnb, ако сте хост и имате някакво устройство за наблюдение в или около вашето имущество, трябва да посочите неговото присъствие (дори ако не е включено или свързано).

Повечето гости не възприемат положително наличието на охранителни камери в затворени помещения, за това препоръчваме външни камери за сигурност.

Препоръчваме да инвестирате в висококачествено външно HD видеонаблюдение както за дългосрочно наемане, така и за нощувка в Airbnb. Това е така, защото какъвто и инцидент да се случи по време на пребиваването на някого във вашия имот Airbnb, той ще се разреши значително по-бързо, ако вече имате камери за сигурност.

Също така, те ще ви помогнат да следите околностите на имота си отдалечено и да внимавате за натрапници.

 

Обмислете интелигентните ключалки, за да запазите собствеността си в безопасност.

Като човек, който наема Airbnb, основната полза от инвестирането в интелигентно решение за ключалките е, че ви позволява да следите кога вратите са били отключени и от кого.

Също така, можете да дадете временен достъп дистанционно, без да имате нужда от физически ключове.

Затова няма да се налага да се притеснявате за срещи с гости, за да им дадете ключовете от наетото пространство.

Можете просто да им предоставите временен код. Тойе е не само невероятно удобен, но и ще ви спести много повече време. Нещо повече, вие елиминирате риска от загуба на набор от ключове от гост или от копиране на ключовете, за да получат по-късно свободен достъп. Вашият ключар в София ще Ви съдейства за това.

Последни публикации

Електронни брави

Електронни брави

Електронни брави. Как работят електронните брави без ключ? Технологиите се разширяват. Виждаме роботи в Япония и самоуправляващи се автомобили се появяват на пазарите по целия свят . С тази непрекъснато растяща технология и нашите функции за безопасност стават по-здрави, по-защитни и много по-интелигентни. С безопасността в челните редици на нашите спецификации за врати, решихме да […]

Вижте повече
е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави

6 причини да прибегнете до е-брави за цифрови врати без ключ Що се отнася до сигурността на дома, не искате да правите компромиси. Затова ви препоръчваме да се поинтересувате за така наречените е-брави. В епоха, в която всичко е станало цифрово и взаимосвързано, от интегрирани системи за домашна автоматизация до интелигентни крушки и високоговорители, имате […]

Вижте повече
Резервният автоключ – превантивна мярка при кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба

Резервен автоключ срещу кражба или загуба Непредвидените ситуации са най-малко желаните на пътя. Затова е добре да сте подготвени за тях. Полезна превантивна мярка е да си направите резервен автоключ за колата си. Това ще Ви спести много стрес и притеснения, ако нещо се случи и загубите Вашия ключ, или още по-лошо, ако бъде откраднат. […]

Вижте повече