Какви ключалки да сложите, ако давате имота си под наем чрез Airbnb

История на ключовете

Как да запазите имота си безопасно при наемане чрез Airbnb

Подобно на много други области, индустрията за настаняване се е развила и в сегмента „споделяне“, в който хората предлагат своите жилищни услуги за пътници чрез онлайн платформа.

Вероятно вече сте чували за Airbnb, водещата услуга за краткосрочно отдаване под наем на равнопоставени партньори, и дори сте я използвали, за да спечелите допълнителен доход. И вероятно сте се чудили как да запазите имота си безопасен, когато го пускаш под наем.

В края на краищата, никога не може да се вземе прекалено много предпазливост, когато взаимодействате с непознати хора, които може и да не бъдат добронамерени.

Имайки в предвид това, ние събрахме няколко съвета за домашната сигурност за наемателите на Airbnb:

  • В приложението Airbnb можете да помолите бъдещите гости да посочат идентификационния си номер като условие за резервиране на резервация; процесът помага на двете страни да установят взаимно доверие. Освен това е добра идея да използвате системата за съобщения на Airbnb, за да започнете разговор с гостите и ясно да изразите очакванията си по време на престоя им;
  • Съхранявайте оборудване с висока финансова стойност на сигурно място;
  • Въпреки това, дори да смятате, че можете да се доверите на наемател, не е добра идея да оставяте скъпи предмети в имота при наемане. Същото се отнася и за обекти, които имат висока сантиментална стойност, като семейни наследства;
  • Прилагайте настоящите насоки за максимална безопасност във вашия имот

 

Като домакин, Airbnb изисква от вас да зададете приоритет на безопасността на клиентите си преди всичко. Но това не е единствената причина да направите вашето място безопасно.

Не можете да се подготвите за всеки възможен сценарий. И все пак, ако направите няколко разумни инвестиции, ще намалите рисковете до минимум и ще запазите имота си от опасни ситуации, които биха могли да доведат до скъпо струващи щети.

По-конкретно, препоръчваме устройства за домашна безопасност, като:

-Детектори за пожар и въглероден окис

-Датчици за наводнения

-Пожарогасители стратегически разположени около вашия имот на места, които са лесно достъпни.

-Брави, които отговарят на необходимите стандарти за сигурност.

Инвестирайте в висококачествени камери за сигурност

Според правилата на Airbnb, ако сте хост и имате някакво устройство за наблюдение в или около вашето имущество, трябва да посочите неговото присъствие (дори ако не е включено или свързано).

Повечето гости не възприемат положително наличието на охранителни камери в затворени помещения, за това препоръчваме външни камери за сигурност.

Препоръчваме да инвестирате в висококачествено външно HD видеонаблюдение както за дългосрочно наемане, така и за нощувка в Airbnb. Това е така, защото какъвто и инцидент да се случи по време на пребиваването на някого във вашия имот Airbnb, той ще се разреши значително по-бързо, ако вече имате камери за сигурност.

Също така, те ще ви помогнат да следите околностите на имота си отдалечено и да внимавате за натрапници.

 

Обмислете интелигентните ключалки, за да запазите собствеността си в безопасност.

Като човек, който наема Airbnb, основната полза от инвестирането в интелигентно решение за ключалките е, че ви позволява да следите кога вратите са били отключени и от кого.

Също така, можете да дадете временен достъп дистанционно, без да имате нужда от физически ключове.

Затова няма да се налага да се притеснявате за срещи с гости, за да им дадете ключовете от наетото пространство.

Можете просто да им предоставите временен код. Тойе е не само невероятно удобен, но и ще ви спести много повече време. Нещо повече, вие елиминирате риска от загуба на набор от ключове от гост или от копиране на ключовете, за да получат по-късно свободен достъп. Вашият ключар в София ще Ви съдейства за това.

Последни публикации

резервен комплект ключове

Направа на резервен комплект ключове

Изработката на резервен комплект ключове за автомобили е сложен процес, който изисква професионален подход, тъй като настоящите автоматични брави представляват цялостна система за сигурност. Всеки такъв комплект е сложно, уникално по рода си устройство, което могат да направят само специалисти – ключари. Може да бъде изготвен резервен комплект ключове, както за автомобили със заключване от […]

Вижте повече
видове ключове

Видове ключове

Видове ключове и история Еволюцията на ключалките и ключовете произлиза от древни времена. Един от най-древните ключове, направен от дърво, археолози открили в гробницата на фараона Рамзес II Велики (XIII век пр. н. е.). Ключалките и ключовете във времето са преминали от обикновени дървени към метални и електронни. Днес на пазара има много производители на […]

Вижте повече
електрическа брава за врата

Електрическа брава за врата

Какъв е принципът на работа на една електрическа брава за врата? Значителна популярност както сред европейските, така и сред българските потребители придобиха електромеханичните брави. Те са доста привлекателна алтернатива на механичните заключващи системи. Предимствата на електромеханичната брава са нейните уникални характеристики, които позволяват да се комбинират най-добрите качества на механичните ключалки в единен дизайн, като […]

Вижте повече