Сигурност на ваканционния дом – какви грешки правят хората

Сигурност на ваканционния дом - какви грешки правят хората

Сигурност на ваканционния дом – грешки

Ние всички правим малко, когато се опитваме да възпираме крадци от домовете си, прочетете нашите предишни блогове за съвети, но има някои често срещани грешки, които често не правят нищо, но насърчават потенциалните крадци. Когато сте на почивка, още по-важно е да избегнете тези грешки, така че ако имате планирано пътуване, прочетете нашите примери тук:

1: Натрупване на поща

Оставянето на пощата ви да се трупа, докато сте далеч, е обща визуална следа за крадци, които се опитват да намерят необитаем дом.

 

2: Завесите

Дръпването на завесите и предпазването на светлина може да бъде отлично визуално възпиращо средство, но само за една вечер. Ако сте на почивка, оставяйки завесите, изтеглени за няколко дни, дори седмици, е по-скоро индикатор, че вашият дом е празен, отколкото ако сте ги оставили отворени! Защо да не вземем някои мрежести завеси? По-вероятно е те да блокират любопитните очи.

 

3: Празна алея

Голям показател за празната къща е празна алея, особено ако тя обикновено е пълна и активна. За да се борим с това, защо да не поканите надежден съсед, който да използва допълнително място за колите си, или да помолите близките семейства или приятели да паркират колите си там по повод.

 

4: Счупена аларма

Фиктивните / фалшиви аларми имат значителна стойност, когато възпират потенциалните крадци, но много квалифицирани крадци ще знаят, че в много домове тези аларми няма да бъдат активни и ще могат да различават активни и фиктивни устройства. Освен това, ако вашата аларма е видимо счупена това няма да направи нищо друго, освен да примами крадци, вярвайки, че вашите системи за сигурност на дома са дефектни. Уверете се, че алармата или фиктивната аларма изглежда активна. И работи по всяко време. Консултирайте това с Вашия ключар.

 

5: Оставяне на бележка

Ако получавате редовно доставки до вашия дом, може да си помислите, че е любезно да оставите бележка, обясняваща, че сте на почивка за „х“ количество седмици. Вярно е, че натрупването на пратки на прага ви е голям знак за къща, която не е заета. Но защо да не уредите прекъсване на доставката преди време? Оставянето на бележка по време на отсъствието ви е голям риск за сигурността на дома ви.

 

6: Прозорците

Всяко домакинство има прозорец-два, който винаги е оставен отворен или отключен, по навик или за обичайно използване. Въпреки това, когато сте на почивка, е важно да не забравите да затворите всички прозорци здраво, за да се гарантира, че не може да влезе крадец лесно.

 

7: Неподдържана градина

Огромният показател за празен дом е непридържаната градина. Особено ако вашата обикновено е чиста и добре поддържана. Ако не сте вкъщи за няколко дни, защо да не косите тревата и плевелите в деня преди да си тръгнете? Ако сте далеч за продължителен период от време, може да си струва да попитате един надежден съсед, семейство или приятел да дойде и да окоси тревата

 

8: Социални медии

Все по-популярната техника за крадци е да се използват настройките за местоположение, за да се провери за местните публикации в социалните медии за отиване на почивка. Ако публикувате ваканциите си онлайн, вие поемате огромен риск. Така можете да поканите технически разбиращи крадци в дома си. Бъдете в безопасност онлайн.

Последни публикации

резервен комплект ключове

Направа на резервен комплект ключове

Изработката на резервен комплект ключове за автомобили е сложен процес, който изисква професионален подход, тъй като настоящите автоматични брави представляват цялостна система за сигурност. Всеки такъв комплект е сложно, уникално по рода си устройство, което могат да направят само специалисти – ключари. Може да бъде изготвен резервен комплект ключове, както за автомобили със заключване от […]

Вижте повече
видове ключове

Видове ключове

Видове ключове и история Еволюцията на ключалките и ключовете произлиза от древни времена. Един от най-древните ключове, направен от дърво, археолози открили в гробницата на фараона Рамзес II Велики (XIII век пр. н. е.). Ключалките и ключовете във времето са преминали от обикновени дървени към метални и електронни. Днес на пазара има много производители на […]

Вижте повече
електрическа брава за врата

Електрическа брава за врата

Какъв е принципът на работа на една електрическа брава за врата? Значителна популярност както сред европейските, така и сред българските потребители придобиха електромеханичните брави. Те са доста привлекателна алтернатива на механичните заключващи системи. Предимствата на електромеханичната брава са нейните уникални характеристики, които позволяват да се комбинират най-добрите качества на механичните ключалки в единен дизайн, като […]

Вижте повече